• 2509 Esztergom, Damjanich út 143.

 

A fogfehérítést kizárólag egészséges, tiszta fogfelszínen lehet elvégezni. Az eredményesség és a legszebb fogszín elérése érdekében a fogfehérítést többnyire megelőzi egy fogkőeltávolítás. A fehérítés megkezdése előtt a szuvas fogakat feltétlenül be kell tömni, a rosszul záró töméseket cserélni kell, ellenkező esetben a fehérítő anyag a fog belsejébe vándorolva a fogbél visszafordíthatatlan irritációját okozhatja. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a fehérítő anyag csak a fogakat fehéríti, a tömések, fogpótlások színén nem változtat. Ezért a front régióban, látható helyeken a fehérítés után a már meglévő tömések színe elüthet, ezért azokat előfordulhat, hogy újra kell tömni (a koronát cserélni kell).

A fehérítő gélt egy speciális, egyénileg készülő és a fogak felszínéhez pontosan igazodó sín segítségével visszük fel. A fogfehérítő sínt lenyomatvételt követően a fogtechnikai laboratórium készíti el. A sín anyaga vékony műanyag fólia, melynek viselése kényelmes. A fogfehérítés eredménye egyénenként változik, erőteljesen befolyásolja a kiindulási fogszín.

Általában a sín éjszakai használatát szoktuk javasolni, mert ilyenkor biztosított a zavartalan 5-6 órás hatóidő. A tapasztalatok szerint 7-8 éjszaka elegendő a várt fogszín eléréséhez. A fogfehérítési procedúra alatt és utána min. 2 hétig kerülendő a színes italok, ételek fogyasztása, (pl.kávé, tea, vörösbor, cékla, spenót, stb) illetve a fogak nagyon hideg és meleg ingerekkel való érintkezése. Az eljárás mellékhatásaként fogérzékenység léphet fel, ilyenkor speciális érzékenység csökkentő zselé használatát javasoljuk. Ez az érzékenység idővel magától is múlik. A helyesen, az orvos utasításai szerint, ellenőrzése mellett végzett fogfehérítő kezelés biztonságos, a fogakat egyáltalán nem roncsoló eljárás. Fogfehérítést nem végzünk 18 éves kor alatt, illetve várandós kismamák esetében.