• 2509 Esztergom, Damjanich út 143.

 

Néhány évvel ezelőtt a fogszabályozás még kellemetlennek, sőt szégyellnivalónak számított, ma már szerencsére az egészségtudatos életszemlélet része lett. Ideális esetben már gyermekkorban kiderülnek azok az esztétikai és funkcióbeli eltérések, melyeket ilyenkor még könnyűszerrel tudunk kivehető készülékekkel kezelni. Nem lehet eleget hangsúlyozni ebben a témakörben sem a rendszeres fogászati kontrollok jelentőségét, ezzel a preventív szemlélettel megelőzhetőek lennének a felnőttkora súlyoz torzulást okozó komoly eltérések.

Nagyon fontos, hogy sok esetben nem szabad megvárni a fogszabályozó kezeléssel a tejfogak leváltását, már tej- és váltófogazatban el kell kezdeni azt. Már régen megdőlt az a nézet, hogy csak maradó fogakat szabályozunk! Szerencsére mára korszerű és egyre fejlődő technológiák állnak rendelkezésünkre, melynek köszönhetően a fogszabályozásnak eltűnt a felső korhatára, felnőtteket is biztonságosan és sikeresen tudunk kezelni. A rengeteg elérhető megoldásnak köszönhetően ráadásul már akár olyan módszerek is választhatóak, ahol a fogszabályozó készülék majdnem vagy teljesen láthatatlan.

A fogszabályozó kezelést mindig megelőzi egy nagyon alapos kezeléstervezés, mely magába foglalja röntgen felvételek, fotó dokumentáció és gipszminták készítését. A pontos kezelési terv, várható hordási idő csakis ezek ismeretében állapítható meg felelősen. A Dentalfa Fogorvosi Rendelőben a legmodernebb szakmai irányvonalaknak megfelelően (amennyiben csak lehetséges) előtérbe helyezzük a foghúzás nélküli fogszabályozást, még felnőttek esetében is.